Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sletta Kirke: Fyr · Pháros – en underholdende og helt unik musikkopplevelse med keltisk harpe, bandoneon og det sjeldne instrumentet tarhu.

Nov 01, 2020

Tidspunkt annonseres snart!

Bakgrunnen for denne konserten var et kunstneropphold ute på fyrtårnøya Sula (Frøya), hvor søskenparet Julie og Andreas Rokseth hadde invitert med seg Michalis Cholevas fra Hellas for å utforske både det klanglige møtet mellom disse spesielle instrumentene, og det kulturelle møtet mellom Norge og Hellas. Dette ble en stor suksess og denne kvelden får vi høre første den av den emosjonelt sterke og uttrykksfulle konserten Fyr · Pharos på Hamar Teater.

Kombinasjonen av den majestetiske og samtidig lekne harpen, det intense og lidenskapelige bandoneonet og tarhuen, med sitt lengtende og mystiske utrykk, skaper en fortryllende stemning som lokker lytteren inn i en helt ny klangverden. Ikke bare er det spesielt å høre denne musikken, men også gøy og svært underholdende å se musikerne traktere disse sjeldne instrumentene. Musikken kan beskrives som kunstmusikk med innslag av improvisasjon, inspirert av keltisk folkemusikk, gresk folkemusikk, argentinsk tango og musikk fra silkeveien.

Julie & Andreas www.harp-bandoneon.com
Med den sjeldne instrumentkombinasjonen av den majestetiske harpen og det røffe bandoneonet har duoen Julie & Andreas gjennom omlag 225 konserter i 16 forskjellige land etablert seg som nyskapende med sitt mangfoldige klangunivers. Etter deres kombinert 10/10 cum laude mastergrader i Rotterdam gav de ut sitt kritikerroste album “With the Sky in Our Hands”, hvor de introduserte en autentisk tangostemme for harpa. Albumet ble premiert i Argentina da de spilte på verdens fremste tangofestival i 2018 og mottok stående applaus fra en fullsatt sal. Duoen har spilt på TV i Nederland med tangomaestroen Gustavo Beytelmann, og live på flere radiokanaler i Norge, Nederland og Uruguay. Under en av de mest anerkjente tangofestivalene i Europa, Dutch International TangoWeek, ble de i mai 2020 omtalt som juvelene i kronen til den argentinske tangoen.

Michalis Cholevas (Hellas) www.michalischolevas.com
Michalis Cholevas er en gresk multiinstrumentalist og komponist. Han trakterer det sjeldne instrumentet «tarhu». Instrumentet har australsk opprinnelse og beskrives av Michalis som en “orientalsk cello”. Michalis har i flere år jobbet som leder for avdelingen for tyrkisk musikk ved Codarts University of the Arts, og har gjort seg svært bemerket i verdensmusikkscenen de siste årene. Idag underviser han i tyrkisk musikk ved universitetet nevnt tidligere og jobber i tillegg som frilans musiker i Europa, spesielt aktiv i det kritikerroste ensemblet sitt «Lingua Franca».

Velkommen til en svært stemningsfull konsert.

Konserten er en del av vår «J&A med Michalis Cholevas»-turné i november 2020 som er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.

Details

Date:
Nov 01, 2020
Event Category:
Event Tags:

Venue

Sletta Kirke
Norway